برای آشنایی بیشتر با لورامید، در این نوشته از آوینا تجارت اطلس قصد داریم توضیحاتی در رابطه با ساختار، نحوه تولید، چیستی و کاربردهای کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید شرح دهیم و سپس اطلاعاتی در خصوص نحوه خرید این ماده از بهترین برند بازار با قیمت مناسب ارائه دهیم.
لورامید چیست ؟
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید با نام تجاری لورامید از جمله مواد شیمیایی پرکاربرد در نقش امولوسیونکننده، پایدارکننده، تغلیظ کننده و با خاصیت سورفکتانتی است.
لورامید از عناصر کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده است و به شکل مایعی شفاف زرد رنگ به فروش میرسد. این ماده نوعی اسید چرب طویل است که از روغن نارگیل سنتز میشود و در دمای 25 تا 35 درجه سانتیگراد، غلظت مشابه روغن نارگیل را دارد. در ساختار مواد لورامید حدود 48.2 درصد اسید لوریک، 18 درصد اسید میریستیک، 8.5 درصد اسید پالمتیک، 6 درصد اسید اولئیک، 2.3 درصد اسید استئاریک، 8 درصد اسید کاپریلیک، 7 درصد اسید کارپریک و 2 درصد لینوئیک اسید به کار رفته است.
طبق مشخصات لورامید، این ماده شیمیایی از ویسکوزیته بالایی در حالت مایع برخوردار است. همچنین رنگ لورامید زرد است و نقش مهمی در صنعت ایفا میکند. برای آشنایی بیشتر شما همراهان آوینا تجارت اطلس، در ادامه اطلاعات بیشتری در خصوص مشخصات کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید در اختیارتان قرار میدهیم:
ساختار کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید
فرمول شیمیایی لورامید به صورت اختصاری به فرم (C12H25NO)و با ساختار CH3(CH2)nC(=O)N(CH2CH2OH)2 است که همان طور که میبینید این ساختار دارای یک بخش آمیدی است و این بخش منجر به ایجاد pH قلیایی 9 تا 11 برای این ماده میشود. کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید یک سر آب دوست و یک سر آب گریز دارد و به همین خاطر از خاصیت سورفکتانتی برای استفاده در انواع شویندهها و مواد بهداشتی برخوردار است.
نام های دیگر لورامید
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید با نام تجاری لورامید شناخته میشود. با این حال نام دیگر لورامید در علم شیمی و در بازار گاها فرق میکند. این نامها شامل کوکامید دی اتانول آمید، کوکونات کوکو آمید، دودکان آمید و کوکامید دی اتانول آمید هستند که بسته به موقعیتها و شرایط مختلف ممکن است از این اسامی نیز استفاده شود.
روش تولید لورامید
کوکونات فتی اسید یا لورامید به صورت ارگانیک و به روش صنعتی تولید میشود. در فرایند تواید لورامید سه مرحله مهم را دنبال میکنند. در مرحله اول، روغن نارگیل در نقش اسید چرب وارد محیط واکنش شده و با دی اتانول آمین واکنش میدهد.
بعد از این که واکنش بین این ماده انجام گرفت، سدیم متوکسی در نقش کاتالیزور به فرایند اضافه میشود و در نهایت لورامید تولید میشود. این ماده به دست آمده از مواد اولیه لورامید با ناخالصیهایی همراه است. لذا در مرحله آخر با انجام فرایند تقطیر، لورامید را خالصسازی میکنند. اگر در مرحله دوم به جای اضافه کردن کاتالیزور دما را تا 100 درجه سانتی گراد افزایش دهید، فرایند تولید لورامید طی دو مرحله نهایی میشود و دیگر نیازی به استفاده از کاتالیزور نخواهید داشت.
کاربردهای لورامید
لورامید با ساختار آب گریزی و آب دوست، بهعنوان سورفکتانت قوی عمل میکند و با توجه به این که از مشتقات روغن نارگیل شناخته میشود، ویسکوزیته بالایی دارد و میتواند بهعنوان غلیط کننده نیز به کار گرفته شود. کاربرد لورامید متنوع است و از این ماده غیر یونی در تولید کف و فوم و تثبیت این دسته از مواد بهداشتی به وفور استفاده میشود. در ذیل توضیحات بیشتری در خصوص کاربرد لورامید در صنایع مختلف ارائه میدهیم.
کاربرد لورامید در مواد شوینده
بیشترین کاربرد و نقش لورامید در مواد شوینده است؛ هر چند که ردپای این ماده در سایر مواد نیز مشاهده میشود. برای مثال، در مواد بهداشتی و شویندهها، خاصیت آنتی استاتیکی لورامید شوینده، کمک میکند تا از باردار شدن مو در شامپوها و نرم کنندهها جلوگیری شود. علاوه بر این، لورامید با افزایش ویسکوزیته و غلظت مواد شوینده باعث صرفهجویی در مصرف آب و افزایش عمکلرد شویندهها میشود.
کاربرد لورامید در محصولات بهداشتی
ترکیب لورامید در شامپو با سدیم لوریل اتر سولفات، برای افزایش فوم و کف این محصولات استفاده میشود. تمامی این موارد در کنار قابلیت سورفکتانتی این ماده برای انسجام مواد آبی و روغنی در یکدیگر، مانع جدا شدن فازهای امولوسیون از هم و افزایش پایداری کف میشود. علاوه بر این، در کرمها و محصولات بهداشتی از لورامید برای ایجاد بافتی یکنواخت و با غلظت کافی استفاده میکنند تا خاصیت تثبیت کنندگی در این مواد حفظ شود.
کاربرد لورامید در صنعت رنگ سازی
لورامید نقش تثبیت کنندگی و یکنواخت کنندگی را دارد و از این رو میتواند در صنعت رنگ سازی برای تثبیت و توازن در رنگ به کار گرفته شود. در این حالت رنگی که تولید میشود از یکنواختی بسیار خوبی برخوردار میشود تا در صنایع مختلف استفاده شود.
کاربرد لورامید در نساجی
در صنعت نساجی برای از بین بردن ناخالصیها و کثیفیها در فرایند پشم شویی نیاز به مادهای برای افزایش کف کنندگی و خاصیت تمیز کنندگی بالا است. برای این منظور از کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید استفاده میکنند.
نقش لورامید در صنعت
لورامید ماده شیمیایی با کاربرد گسترده در صنعت است که نقشهای متفاوتی در هر بخش از صنایع ایفا میکند. در ادامه به نقش لورامید در صنایع مختلف میپردازیم:
- افزایش دهنده کف، کاهشدهنده تحریکات پوستی و تثبیتکننده بافت محصولات مراقبت شخصی در صنایع مراقبت شخصی
- ماده فعال در افزایش فوم، کف و غلظت مواد شوینده در صنایع شوینده
- پایدارکننده در محصولات آرایشی و عامل فوم ساز در صنایع آرایشی و بهداشتی
- ماده بازدارنده خوردگی، تثبیت کننده و یکنواخت کننده بافت رنگها در صنایع رنگ و رزین
- تولید محصولات نرم کننده و ضد پرز برای صنایع نساجی
- کنترل آفات و روشن کننده گیاهان در کشاورزی
مزایا و معایب لورامید اسید
لورامید از جمله مواد شیمیایی پرکاربرد در صنعت است که در حین داشتن مزایا، معایبی نیز دارد. لذا لازم میدانیم در این بخش به بررسی فواید و مضرات لورامید بپردازیم:
مزایا | معایب |
آنتی استاتیک و جلوگیری از بار دار شدن مو در استفاده از مواد شوینده | سمی در صورت ماندگاری طولانی مدت در طبیعت برای آبزیان |
دارای خاصیت غلیظ کنندگی با ویسکوزیته بالا | اشتعال زایی بالا در صورت نزدیکی با عوامل اکسید کننده |
امولوسیون کننده | سوزآور و تحریک کننده دستگاه تنفسی و تحریک پوست |
سورفکتانت قوی | |
تولید کننده کف و فوم و تثبیت آن | |
کاهش گازهای گلخانهای با تصفیه گازهای مضر برای محیط زیست |
لورامید نارگیل؛ ماده مشتق شده از روغن نارگیل
لورامید از جمله موادی است که هم به روش طبیعی و هم به روش صنعتی تولید میشود. نکته قابل توجه در مورد این ماده به ساختار این ماده برمیگردد. اگر ساختار لورامید را با روغن نارگیل مقایسه کنید متوجه میشوید که لورامید مشتق یافته از روغن نارگیل است و بسیاری از خواص ویژه خود از جمله ویسکوزیته بالا را از روغن نارگیل به ارث برده است. همین ساختار و خاصیت لورامید یا کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید باعث شده تا از این ماده در صنایع مختلفی با کاربردهای متنوع استفاده شود.
شرکتهای تولید کننده لورامید در ایران
شرکتهای زیادی در ایران به عنوان تولید کننده لورامید فعالیت میکنند. اما در این بین سه شرکت فرایند شیمی ایرانیان، بهداش و پاک بهداشت ایرانیان از محبوبیت بیشتری در خط تولید لورامید با کیفیت درجه یک برخوردار هستند. امکان خرید کیلویی و با تناژهای بالای لورامید این سه برند از آوینا تجارت اطلس فراهم است و شما میتوانید برای بهرهمندی از کاربردهای متنوع لورامید، خرید این ماده با قیمتی استثنایی و با تخفیف ویژه در حالت فروش عمده را برای واحد صنعتی خود رقم بزنید.. در این راستا کارشناسان ما در آوینا تجارت اطلس آماده پاسخگویی به سوالات شما همراهان در خصوص اطلاعات تکمیلی این محصول از برندهای داخلی هستند.
لورامید؛ مواد سازنده شویندههای ما، برآمده از دل نارگیل
لورامید، این ماده پرکاربرد در صنعت، نقش ویژهای در تولید فوم و کف دارد و بهعنوان امولوسیون کننده و سورفکتانت قوی شناخته میشود. نیاز به این ماده در تناژهای بالا باعث شده تا شرکتهای مطرح ایرانی به دنبال تولید لورامید صنعتی باشند. لورامید فرایند شیمی یکی از این شرکتهای مطرح در کشور است که این ماده را با قیمتی بسیار مناسب نسبت به لورامیدهای وارداتی عرضه میکند. شرکت پاک بهداشت ایرانیان و شرکت بهداش نیز از دیگر گزینههای تولید کننده انبوه این ماده در کشور محسوب میشوند که رقابت تنگاتنگی با برندهای دیگر در تولید و توزیع این ماده دارند.
اگر قصد خرید لورامید را دارید باید بگوییم که ثبت سفارش این ماده از هر سه شرکت مطرح شده در آوینا تجارت اطلس امکان پذیر است؛ به ویژه اگر به دنبال سفارشدهی عمده این محصول باشید. در خرید عمده از آوینا تجارت اطلس تخفیفات ویژهای در نظر گرفته میشود تا با حذف واسطهها و کاهش قیمت، خرید این ماده صرفه اقتصادی برای مشتریان داشته باشد.
در صورتی که سوالی درباره نحوه خرید این ماده دارید، پیشنهاد میکنیم سری به صفحه محصول لورامید بزنید و سپس در صورت نیاز با کارشناسان آوینا تجارت اطلس تماس بگیرید تا درباره نحوه ثبت سفارش این محصول شما را راهنمایی کنند.
سوالات متداول
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید چیست ؟
لورامید یا کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید با ساختار آب گریز و آب دوست با فرمول CH3(CH2)nC(=O)N(CH2CH2OH)2 است که بهعنوان سورفکتانت، امولسیفایر، تنظیم کننده pH و تثبیت کننده در صنایع مختلف به کار گرفته میشود.
مواد شیمیایی لورامید چیست؟
لورامید از روغن نارگیل مشتق شده و مواد شیمیایی به کار رفته در آن شامل 48.2 درصد اسید لوریک، 18 درصد اسید میریستیک، 8.5 درصد اسید پالمتیک، 6 درصد اسید اولئیک، 2.3 درصد اسید استئاریک، 8 درصد اسید کاپریلیک، 7 درصد اسید کارپریک و 2 درصد لینوئیک اسید است.
کاربرد کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید؟
لورامید در صنایع شوینده، محصولات مراقبت شخصی و آرایشی بهداشتی، نساجی، رنگ سازی، تصفیه گاز و در تولید مواد دارویی نقش بسزایی به عنوان امولسیفایر، سورفکتانت، تثبیت کننده، تغلیظ کننده و یکنواخت کننده ایفا میکند.